Medische apparatuur

De dynamiek in de zorgsector wordt steeds groter; organisatorische en technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Er wordt veel gevraagd van de medische apparaten en de beschikbaarheid van deze apparatuur is belangrijker dan ooit. Het primaire zorgproces is afhankelijk van een goede werking van de medische apparatuur.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) controleert steeds vaker of het onderhoud van medische apparatuur wel goed geregeld is. We zien dat het “convenant veilige toepassing medische technologie”, dat in ziekenhuizen gebruikt wordt, ook belangrijk wordt voor andere sectoren. De totale levenscyclus van medische apparatuur wordt hierin beschreven met een betere beheersbaarheid als resultaat. De eisen voor accreditaties als NIAZ en CCKL bevestigen het belang van een integraal kwaliteits- en veiligheidsbeleid.

Goed en gestructureerd onderhoud zorgt voor minder storingen en lagere kosten. Samen met onze klanten maken wij het proces rond medische apparatuur beheersbaar.

Ziekenhuizen

ZKH3 verkleindMedische technologie is natuurlijk één van de belangrijke pijlers voor de zorg in een ziekenhuis. De Medische Instrumentele dienst of afdeling klinische techniek is verantwoordelijk voor het onderhoud van de medische apparatuur.

Lees meer

 Privéklinieken en diagnostische centra

prive-kliniekHoewel een privékliniek vaak dezelfde onderzoeken en behandelingen uitvoert als een ziekenhuis, heeft een privékliniek meestal geen eigen onderhoudsafdeling. Toch vormt ook voor een privékliniek de medische apparatuur een belangrijke basis voor de dienstverlening. Voor de certificering voor de HKZ en het ZKN keurmerk is een goed en betrouwbaar onderhoud- en kwaliteitssysteem belangrijk.

Lees meer

Artsenlaboratoria

wznNaast laboratoriumwerkzaamheden hebben de meeste artsenlaboratoria hun dienstverlening uitgebreid met biometrisch onderzoek. Sintec levert en onderhoudt voor verschillende artsenlaboratoria in Nederland de biometrische apparatuur.Lees meer

Verpleeghuizen en thuiszorginstellingen

werken-in-de-thuiszorgVeel van deze instellingen vallen onder een overkoepelende organisatie en hierdoor is soms niet precies duidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud en beheer van de medische apparaten.Lees meer

Arbodiensten en industrie

Foto Arbo en IndustrieVoor het testen en monitoren van de gezondheid van mensen is medische apparatuur nodig. Of het nu gaat om een submaximaal test op een ergometer of om het meten van een bloeddruk; apparatuur moet betrouwbaar ingezet kunnen worden. Sintec heeft jarenlange ervaring met de apparatuur die binnen arbodiensten en industrie ingezet wordt. Voor veel klanten in dit segment is Sintec de partner voor beheer, onderhoud en levering.Lees meer