Arbo en Industrie

Geluid, trillingen, heatstress, gassen en ongewenste luchtstromen; zomaar een paar zaken die u kunt meten. Veiligheid staat voorop als het gaat om arbeidsomstandigheden. Arbeidshygiënische apparatuur helpt om risico’s in kaart te brengen en zo voor een veilige werkplek te zorgen.

Sintec levert en onderhoudt een uitgebreid pakket aan arbeidshygiënische apparatuur. Omdat we vrijwel alle arbeidshygiënische apparatuur in ons eigen laboratorium in Almere kunnen onderhouden, kunnen we snel en efficiënt werken. Wij hebben alle specialistische apparatuur beschikbaar om betrouwbaar onderhoud en kalibraties uit te voeren. Voor u als klant betekent dit dat u de apparatuur maar korte tijd kwijt bent. Zelfs het vervoer van uw apparatuur kunnen wij met onze eigen transportdienst verzorgen.

Arbo en industrie: kalibratie en onderhoud

Windtunnel

Onze computergestuurde windtunnel gebruiken wij om luchtsnelheidsmeters te testen en te kalibreren. Wij kunnen zowel luchtsnelheidsmeters met pitotbuis, windvaan en/of hittedraad kalibreren. Natuurlijk gebruiken wij methoden die te herleiden zijn naar (inter)nationale normen.

Geluidsopstelling

Onze geluidsopstelling is het neusje van de zalm wat kwaliteit en nauwkeurigheid betreft. Met deze geluidsopstelling kalibreren wij Klasse 1 en 2 geluidsmeters, dosimeters en geluidsmetercalibrators. Natuurlijk volgens de laatste standaarden en (inter)nationale normen.

Temperatuurkast

Met onze temperatuurkast kunnen wij kalibraties uitvoeren voor temperatuur, RV en WBGT meter. De temperatuur zelfs van -50 tot 350 graden Celsius! Kunnen wij uw temperatuurmeter niet in onze temperatuurkast kalibreren, dan hebben we ook een oliebad beschikbaar. Met onze zeer nauwkeurige referentieapparatuur is uw kalibratie natuurlijk te herleiden naar (inter)nationale standaarden en normen.

Kalibratie overige apparatuur

Naast bovenstaande testopstellingen kalibreren wij ook monsternamepompen, CO2 meters, luxmeters, trillingsmeters etc. Meestal doen wij dit zelf, indien dit niet mogelijk is gebeurt dit via één van onze partners.

Van elke kalibratie wordt een uitgebreid rapport opgesteld. Deze rapporten worden bij een onderhoudscontract beschikbaar gesteld in Sintec Online. Sintec Online is onze eigen database die speciaal ontworpen is om de gegevens van apparatuur snel en eenvoudig beschikbaar te maken voor onze klanten.

Service en producten van Sintec

Wilt u meer weten over mogelijkheden van Sintec Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Bent u op zoek naar nieuwe apparatuur? Kijk dan eens bij onze producten.

Op deze pagina